A Magyar Rockzene

2009.10.30. 10:49

A zene számomra meghatározó. Hangulatomtól függ az aznap stílus. Az esetek 80%-ban autóba megy a a zene és persze nem kis hangerővel. Bár a zenei világom elég változatos. Hamvai P.G.-től a Tankcsabdáig, a Hungárián át az a mulatós zenéig minden jöhet. Valahogy a nagy művészek zenéi lett a mai választás. Nem egy előadó hanem egy komplett válogatás.

Hogy ma kiket is hallgatok? Szerintem a korosztályom nagy többsége nem is ismeri ezeket az előadókat. Pedig ők azok akik tudtak zenét csinálni. Vegyük őket sorba: LGT, Piramis, V'Motorok vagy Bikini. Ezeknek az előadóknak vagy zenekaroknak a számait pedig annyi feldolgozásba lehet hallani, hogy el is vesztek a köztudatba milyen is volt az első és eredeti formáció. Nézzünk mire is gondolok. Egy pár évvel ezelőtt az LGT egyik legnagyobb számát Caramell a Megasztárba énekelte (tegyük hozzá nagyon jó volt, hiszen még Presszer is fejet hajtott előtte) a V'Motorok Jégszívével együtt. Vagy menjünk egy kicsit visszább és valamikor 2004 körül a Bikini zenéi közül az egyiket a Dj. discosította meg. Azért hagytam a Piramist utolsónak mert ehhez fűzödik egy kis történet. Valamikor egy jó 15 évvel ezelőtt vagy még régebben az énekes Révész Sándor együtt zenélt az én unokatesóm apjával. A történethez az is hozzátartozik, hogy ez az énekes az unokatesóm keresztapja. Így hát sokszor volt az hogy ott voltak a koncerteken. És Révész Sanyi koncert előtt a keresztlányával foglalkozott és a vállán pihent. Ő nem gyakorolt vagy nem a cd készítette be, hogy arról menjen a koncert. Hát ilyenek voltak az igazi nagyok.

Azért is kezdtem ezzel, mert mint mindenki tudja nem lesz többet Sláger és Danubiusz. A munkahelyemen ahol dolgozom, csak Sláger szól. És néha ha jó napom van, igen szoktam dúdolni a zenéket.

Végszónak annyit, hogy egy nagyon kedves barátom a blogjába felhívja a figyelmünket arra, hogyan fejezzük ki elégedetlenségünket emiatt. Olvasóimnak ajánlom a következő blog megtekintését:http://misterbig.blog.hu

Igérem következő cikkemben képpel is illusztrálom, hogy mennyire nem értek egyet a döntéssel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gojoeblack.blog.hu/api/trackback/id/tr191486125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása