Újra Forma 1

2009.11.17. 20:35

Ma volt időm így az este folyamán nézegetni az internetet és néhány érdekes dolgot azért olvastam.

Az hogy a Mercedes megvette a Brawn GP többségi tulajdonát rendben van. Hiszen bemondta a tv és még a rádió is ettől volt hangos. Néhány érdekes információ és némi vélemény ezzel kapcsolatba. Ross Brawn ezzel a tranzakcióval majd 240 millió dollárt tudhat magáénak. Ez átszámítva magyar forintba megközelítőleg 43 milliárt. Szép kis summa. Szóval megmondhatjuk, hogy az ex csapattulajdonosnak van érzéke a jó üzlethez.

Egy kis átigazolási mizéria: ki kihez szerződi. Ezzel, hogy a Mclaren és a Mercedes ketté vált még bonyolódott a helyzet. Sokat sajtóztak arról, hogy a Mclarenhez megy Kimi Räikkönen. Nála azon ment az egyeztetés, hogy mennyi pénzt kapjon. De ha még meg is kapja a csapattól a kért összeget(még ha sokalják is egy kicsit) is teljesen jó üzlet lenne. 2 világbajnok egy csapatnál. Ütőképesek lehettek volna(vagy lesznek még nem tudni). Azt is olvastam ami szerintem egy hatalmas marhaság lenne, ha Button menne a Mclarenhez. Persze ő kevesebbért is beérné mint Kimi. Állítólag folynak a tárgyalások a csapat és Jenson között. 2 brit egy csapatba, esélytelen. Hisz az nyilt titok, hogy Hamilton ott a favorit. Minden úgy van ahogy az ő akarja vagy ahogy ő szeretné. Ismer mindenkit és mindenki az ő kedve szerint táncol. Szerintem ez hiba, hogy egy ekkora csapat egy emberbe fekteti az energiáját. Hiszen tudjuk semmi sem biztos, és Buttonnak nagyon nehéz lenne egy ekkora "sztár" mellett. És ezzel nem oldódott meg Kimi sorsa. Hogy igaz e vagy csak kacsa azt nem tudom, de azt is lehet olvasni, hogy esetleg a Jégember megy Brawn keze alá(ismét). Na ez lenne a meglepetés. Egy világbajnok csapat aki képtelen megadni Jensonnak a 8 milliót átvenne egy ekkora versenyzőt és gondolom nem ennyi pénzért. Tudjuk, hogy Alonsonak és Massának biztos helye van a Ferrarinál. Érdekes videót láttam ezzel kapcsolatba. A Ferrari pályáján Valenciaba Luca de Montezemolo egy "kalifornia" névre hallgató autóval vitte volna körbe a 2010-es versenyzőpárost amikor a sóderágyba hajtva kaszniig elsüllyedt az autó. Nesze neked. Itt nézhetitek meg a rettenetes malőrt, komolyan mondom ez szégyen.                               http://f1ferrari.hu/hirek/montezemolo_alonso_a_legjobb_versenyzo_massa_mellett
És nem is beszéltünk a többiekről csak is a nagyokról. Nem azért nem érdemelnek meg egy szót se, csak a fontosabb és érdekesebb dolgokról akartam beszámolni.

Én azt gondolom semmit nem kell most készpénznek venni, csak akkor ha a hivatalos bejelentés megvan róla. Messze van még az évadnyitó és az a véleményem, hogy a száguldó cirkus addig még sok-sok meglepetést tartogat számunkra.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gojoeblack.blog.hu/api/trackback/id/tr531532784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása