SHADE

2009.10.31. 14:09

Van egy zenekar akik fiatalok és nagyon kemény zenét játszanak. Ők a Shade!

Mielőtt bemutatnám a zenekart magát, előtt egy kis múltbéli visszatekintést. Júliusba elmentem dolgozni egy céghez (ami ma állandó munkahelyem) az egyik barátommal együtt. Az volt a feladatunk, hogy öntvényeket pakoljunk az Isten hátamögötti gyárba! Egy autóval én az ismerősőm és 3 srác akiket előtte nem ismertünk. Abból 2 egy zenekar tagjai. Ahogy telt az idő, a munkatársak jöttek-mentek. 2 héttel később véglegessé vált a tagok személye. Kaptunk egy új fiút aki szintén ennek a zenekarnak a tagjai közé tartozik. Ezekkel a srácokkal dolgozam együtt. A 3 fiúval mai tartom a kapcsolatot. És akkor lássuk kik is ők!

A zenekar megalakulása 2005 őszére tehető, amikor is Füleki Gábor (Gibbon) és Szécsényi Ádám (Szécs) elhatározták, hogy csinálnak együtt valamiféle zajt. Gibbon itt már 1-1,5 éve gitározott, Szécs még csak 2-3 hónapja kezdte el a dobolást. A próbák Gibbonék pincéjében zajlottak kisebb nagyobb sikerrel. Pár próba után úgy gondolták, hogy bizony kéne egy basszusgitáros, akit Ördög Gergely (Bró) személyében meg is találtak az ismeretségüknek köszönhetoen. Bró ekkor még szintén csak 2-3 hónapja foglalkozott a hangszerével. Ismét eltelt 1-2 próba és rájöttünk, hogy kéne még 1gitáros.Így lépett be a zenekarba Tóvaj Dániel (Dé) , aki ugyancsak akkor kezdett el zenélgetni, mikor Szécs és Bró.
Ekkor úgy gondolták, még kéne 2 ember egy énekes és egy kongás poszt betöltésére. Ekkor jött a zenekarhoz Felföldi Péter (Dugó)   az énekes, illetve Szucs Szilárd (Jack) a kongás posztra. Így alakult ki az akkori fixnek tűnő felállás. A zenekar ekkor a Self-Selection névre hallgatott.
Már 2006. év volt, mikor a folyamatos próbáknak köszönhetoen 1-2 egyszerubb átdolgozást sikerült elsajátítanunk úgy ahogy :) Ezév áprilisában új próbaterembe költözött a zenekar, a Művelődési ház pincéjébe. Ugyanekkor született meg a zenekar jelenlegi "Shade" neve is. 2 hónap után ismét próbateremváltás következett, ám ezúttal csak pár méterre költözött el a zenekar, mert egy nagyobb, fűtött helységet találtak maguknak! 2006 júniusában tagváltás következett be. Gibbon helyett Szerdahelyi Zoltán (Zozi)  került a 6 húros hangszer posztjára, valamint ugyanekkor csatlakozott Domoszlai Kornél (Cory) mint dalszövegíró és énekes.
Folyamatos próbálás zajlott, majd 2007.március 23.án leadta a zenekar első koncertjét Hatvanban, a Monti sörözőben az Underdone társaságába. A koncertre 2-3 saját számmal és 6-7 feldolgozással állt ki a zenekar. A buli meglepően jól sikerült! A Monti megtelt emberekkel, és egy igazán jó bemutatkozást sikerült produkálnia a zenekarnak!
2007 májusában Cory kilép a zenekarból, majd 2008 januárjában Jack is kiszáll közös megegyezés alapján!
2007 karácsony után a zenekar bevonult a stúdióba, ahol rögzítette 2 számos Demoját. A felvételek Ecséden zajlottak, a Zyon Home Studioban Magyar László (Laca) és Németh János (Jankó) vezetésével. Nagy nagy köszönet nekik mindenért! A kész anyagot a zenekar folyamatosan küldözgette különböző zenei rendezvényekre. Ekkor indul el a myspace oldal is elég kezdetleges formában. A 2008-as év a zenekar számára sok koncertet és élményt hozott! Jártak több helyen, próbálták a zenéjüket ismertetni idegenekkel és barátokkal egyaránt. Majd nyáron ismét stúdióba vonult a zenekar, hogy rögzítse második hanganyagát, ami egy 3 számos EP. A felvételek ugyanúgy Ecséden zajlottak Laca és Jankó munkálataival. A végeredmény váratott magára sajnos, de 2009 év elejére sikerült véglegesíteni és azonnal el is kezdte terjeszteni a zenekar. A hanganyag címe: The Awakening lett. A myspace oldal is új dizájnt kapott, valamint felkerült a 3 új nóta. Tervek között van minél több koncert minél több helyen, és ahogy csak a zenekar erejébol telik terjeszteni a zenéjüket. (köszönet a bibliográfiáért Ádámnak)

Ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el a: www.myspace.com/shadebandword és nézze meg a honlapot. Ott hallgathat a skacok saját zenéiből és nézhet néhány koncertfotót is. Ha valaki Gyöngyös vagy az környékén lakik annak ajánlom ma menjen és nézzem meg őket 19:00-tól a Tiszti Klubba!

Szerző: gojoeblack

Szólj hozzá!

Címkék: buli

A bejegyzés trackback címe:

https://gojoeblack.blog.hu/api/trackback/id/tr951488881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása