Demjén

2009.12.29. 17:22

Tudom rég nem irtam már a blogba és az állandó olvasók /persze ha van/ biztos hiányolták is a bejegyzéseket. Most egy újdonságot próbálok bemutatni és ezzel az érdeklődők figyelmébe ajánlani. A Demjéni Termál Völgyet. Ennek a helynek a sajátossága, hogy nem régen feltárt gygyvízről van szó. 2006-ban létesített kútra épült a termálfürdő. 690 m mélyről feltörő és 68 °C vizre találtak. Bevizsgálták és kimutatták, hogy nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma.

A kén beépülhet az ízületi porcba, így a porckopásos, úgynevezett degeneratív ízületi betegség a kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat. A szervezetbe jutott kén az ereket és a koszorúereket tágítja, így a szív vérellátását is segíti.

A kalcium és a magnézium jelentős biológiai hatásával is lehet számolni. Az előbbi gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium az izmok működőképességét javítja, egyben fokozza a szervezet stressztűrő képességét.

A fürdőkúra alkalmazható sokféle mozgásszervi betegségre: reumatikus megbetegedések, csontritkulás, kopásos gerinc/ízületi megbetegedések, köszvény, sérülések, mozgásszervi műtétek elő- és utókezelésére. Javítja a vérkeringést és a mozgásképességet.

Nem javasolt azonban a kezelés fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis, más vérképzőszervi betegségek, asztma, magas vérnyomás és terhesség esetén.

Én bevallom, hogy nappal még soha nem voltam ott. Mindig csak éjszaka mentünk és télen. Így volt filingje. Csodás amikor kint repkednek a 0 °C körüli hőmérséklet és te pedig ülsz a vízbe és nem fázol. Budapesten is vannak ilyen éjszakai fürdőzések. Demjén ahol a temészet lágy ölén vagy, minden pihenéssel felér. Az ember teljesen regenerálódik. Minden probléma kiszáll a fejéből és elönti a szeretet, a szerelem és mindenfajta pozítiv érzések. Hát nem csodás! És milyen extrákkal van felszerelve. Plazma tv az egyik medence melett, szauna, masszázs. És persze azt hinnénk megfizethetetlen áron, nem. Minden nap 9-02-ig van nyitva. A medence használat, az örzött öltöző, ingyenes parkolás és egy felejthetetlen éjszaka csupán 1.190 Ft-ért. Akinek van lehetősége és ideje, itt vannak még az ünnepek. Párjával, családdal vagy csak haverokkal érdemes lemenni.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gojoeblack.blog.hu/api/trackback/id/tr651630762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása